Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт11292022

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Народният представител Веска Ненчева се включи в инициативата „Походът на книгите“
Понеделник, 18 Април 2022 11:49

Народният представител Веска Ненчева се включи в инициативата „Походът на книгите“ Избрана

Оценете
(2 гласа)

Медия

Народният представител от 47-то Народно събрание Веска Ненчева се включи в 11-то издание на националната кампания в подкрепа на четенето „Походът на книгите“. Инициативата стартира на 2-ри април - Международният ден на детската книга и ще приключи на 23-ти април - Международния ден на книгата и авторското право.

Каузата е на Асоциация "Българска книга" и има за цел повишаване  интереса към четенето и функционалната грамотност сред подрастващите. В нея всяка година се включват популярни и обществени личности, различни организации и институции.

В рамките на „Походът на книгите“ тази година ще се проведе още Марартон на четенето, Десетото издание на националната награда „Бисерче вълшебно“, Известни българи четат на деца, Празник на книгата и регионалните кампании на „Походът на книгите“.

Днес г-жа Веска Ненчева гостува в ЦДГ "Слънчево детство" - село Климент, където прочете на децата българската народна приказка "Момчето и вятърът".

Топло посрещната от малчуганите, г-жа Ненчева бе обсипана с внимание, прегръдки и обич.

Нескритото вълнение от прочита на приказката предизвика един емоционален разговор между нея и децата. Всяко от които разказа искрено, какво би искало да му даде вятърът и защо. 

Децата разбраха, че това е приказка, която ни казва, че не бива да се отказваме никога, дори, когато нещата изглеждат невъзможно, защото успехът идва тогава, когато се борим искрено и се стремим към своята цел.

Самата г-жа Нанчева разказа, колко е важно словото, колко е важно да възпитаваме децата си в любов към книгите и те да познават този необятен свят с безкрайни възможности за мечти и вълшебства.

 

Автор: Зоя Станкова

 

 

 

Прочетена 522 пъти