Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет09292023

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Народният представител Веска Ненчева: Урокът по родолюбие, представен от малките калоферчета, е нужен на всеки един българин
Петък, 20 Май 2022 18:38

Народният представител Веска Ненчева: Урокът по родолюбие, представен от малките калоферчета, е нужен на всеки един българин Избрана

Оценете
(1 глас)

По покана на Веска Ненчева, народен представител от БСП, в навечерието на 24-ти май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в Народното събрание гостуваха ученици и учители от СУ "Христо Ботев", гр. Калофер.

В кулоарите на парламента децата показаха наученото до момента и изразиха своето родолюбие с рецитиране на стихове от Ботев и представяне на патриотични песни. За да ги подкрепят, там присъстваха още председателят на парламентарната група на “БСП за България“ - Георги Свиленски, председателят на Комисията по образованието и науката - Ирена Анастасова, секретарят на парламентарната група на “БСП за България“ - Вяра Емилова, както и цялата група на левицата, кметът на гр. Калофер - Румен Стоянов, директорът на СУ "Христо Ботев", гр. Калофер - Таня Маринова, учители и народни представители. Всички те бяха трогнати от изпълнението на учениците.

„Днес урокът по родолюбие, представен от малките калоферчета, е нужен на всеки един българин“, заяви гордо пред присъстващите Веска Ненчева, като допълни: „Тази седмица беше белязана със силно присъствие на борбения дух на хората от нашия подбалкански край в българския парламент“, посочи народният представител от левицата.

 
Прочетена 479 пъти