Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт10032023

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Негово превъзходителство Ли Хо-Шик, посланик на Република Корея в България, посети Карлово
Петък, 08 Април 2022 15:25

Негово превъзходителство Ли Хо-Шик, посланик на Република Корея в България, посети Карлово Избрана

Оценете
(2 гласа)

Негово превъзходителство Ли Хо-Шик - посланик на Република Корея у нас, посети на 8 април Карлово, придружаван от Калин Дамянов – председател на Българо-корейската индустриална и търговска камара и генерал-майор /о.р./ д-р Груди Ангелов – член на камарата.

Посланикът бе посрещнат от кмета д-р Емил Кабаиванов. На официална среща н.пр. Ли Хо-Шик разговаря с ръководството на община Карлово, с председателя на Общинския съвет Доньо Тодоров и със собственици на местни фирми, които имат дългогодишни търговски отношения в Република Корея. Характерните икономически особености на региона и различните видове производства в Карловския край представи д-р Кабаиванов. Той отправи покана към посланика да бъде сред официалните гости на традиционния Фестивал на розата в Карлово, който тази година ще се проведе на 28 май. Кметът изтъкна възможността за бъдещо партньорство между Карлово и южнокорейски град. Посланик Ли Хо-Шик благодари за гостоприемното посрещане, за присъствието на бизнеса на срещата и подчерта, че България е страна с много възможности за инвестиции, както и за разширяване на бизнес партньорството между фирми от двете държави.  

Преди официалната среща възпитаници на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ посрещнаха гостите по стар български обичай с хляб и чубрица и ги приветстваха с фолклорни изпълнения в Хореографската зала на училището.

След изявление пред медиите, направено от д-р Кабаиванов и н.пр. Ли Хо-Шик, гостите ще посетятНационален музей „Васил Левски“ и Етнографски комплекс „Старинно Карлово“, където ще бъде проведен разговор на тема „Култура и туризъм“. В„Българска роза“ АД посланикът на Република Корея ще се запознае с широката гама продукти от маслодайна роза, произвеждани в предприятието,към които заяви интерес.

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА КАРЛОВО, Тел. 0335/ 54-598

 

Прочетена 421 пъти