Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ НС НА БСП УТВЪРДИ КАНДИДАТУРАТА НА ВЕСКА НЕНЧЕВА ЗА КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА КАРЛОВО
Сряда, 13 Септември 2023 10:08

НС НА БСП УТВЪРДИ КАНДИДАТУРАТА НА ВЕСКА НЕНЧЕВА ЗА КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА КАРЛОВО Избрана

Оценете
(0 гласа)

В края на миналия месец кандидатурата на Ненчева бе издигната с пълно мнозинство на провелата се конференция на социалистите от Розовата долина. Ненчева бе избрана и за председател на структурата на БСП в община Карлово.

Веска Ненчева надб 20г. е преподавател в СУ „Христо Проданов “ град Карлово.

Веска Ненчева е народен представител в пет последователни Народни събрания. Три пъти хората от общината и областта, гласуват доверие на Ненчева като свой представител в парламента с най голяма лична подкрепа за областта и страната.

Два пъти е водач на листата на БСП за Пловдив област.

Като народен представител работи в комисията по образование и наука, комисията за политиките на българите в чужбина и комисията по земеделие.
Последователните и действия в сферата на образованието са свързани с конкретни резултати: безплатни детски градини, безплатни учебници за учениците до 12. клас от следващата учебна година, запазване на езиковите паралелки в две карловски училища и др.

Един от инициаторите е на Закон за розата, който отлежаваше над 16 години в НС. По нейна инициатива бяха увеличени средствата и възможностите за подпомагане на българските розопроизводители.

Приоритет в работата и като народен представител в последните шест години бяха проблемите на хората от Подбалкана.

Прочетена 417 пъти