Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет05232024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ НСОРБ обявява провеждането на национален конкурс за младежи
Четвъртък, 09 Май 2024 09:01

НСОРБ обявява провеждането на национален конкурс за младежи Избрана

Оценете
(0 гласа)

По повод отбелязването на Деня на българската община и местното самоуправление 12 октомври, екипът на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ обявява провежданена национален конкурс за младежи, под надслов: „Аз за моята община: зелени идеи – чисти общини“.Темата е обвързана с предстоящото въвеждане на нов модел за определяне на такса „битови отпадъци“ и промяна в обществените навици по отношение на генерирането и събирането на смет.

Участниците в конкурса трябва да обмислят и предложат кампания сред жителите на общината за насърчаване на разделното събиране на отпадъци, намаляване разхищението на храни и повторната употреба на дрехи, мебели и домакинско оборудване и др. Предложението трябва да съдържа подробно описание на инициативи и дейности, които могат да бъдат реализирани самостоятелно или съвместно с общината.

За провеждането на конкурса е разработен Регламент, който предвижда право на участие на младежи на възраст до 29 г. включително /съгласно §1, т.1 от Закона за младежта/, които са ученици, студенти или работещи.

Ръководството на Община Карлово призовава младите жители да бъдат активни и да се включат в националния конкурс.

Прочетена 270 пъти