Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ОбС Карлово ще приеме правила за разпределяне на помощта за пострадалите от бедствието
Вторник, 20 Септември 2022 09:28

ОбС Карлово ще приеме правила за разпределяне на помощта за пострадалите от бедствието Избрана

Оценете
(1 глас)

ОбС Карлово ще приеме правила за разпределяне на помощта за пострадалите от бедствието

 

Доклад за работата на Кризисния щаб от 2 септември 2022 г. досега ще представи днес на сесия на Общинския съвет в Карлово кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. Кметът ще запознае съветниците с наличните данни за щетите в пострадалите от наводненията карловски села и ще отчете свършената работа по отстраняването им. На Общинския съвет ще бъде представена и актуална информация за даренията, постъпилите по сметката на Общината и чрез DMS кампанията. Общо в тях до момента са събрани над 660 000 лева. Предстои Съветът да вземе решение какъв да бъде механизмът за разпределяне на помощта за пострадалите.

   Над 111 единици тежка, средна и малогабаритна строителна техника работи вчера за отстраняване на щетите, причинени от наводнението в селата Богдан, Каравелово и Слатина. На терен за справяне с последиците от бедствието бяха изпратени 48 камиона, 21 колесни комбинирани багера, 3 булдозера, 4 фадроми,  9 верижни багера, 4 щипки, 11 резачки, 7 бобката и др. Броят на техниката, ангажирана в разчистването, е устойчив по данни на Кризисния щаб. Щабът все още се нуждае от допълнителни мощности и призовава всички собственици на тежка, средна и малогабаритна техника, които биха могли да я предоставят, да се свържат с Община Карлово.

   В разчистването на пораженията взеха участие 131 военнослужещи и 64 доброволци. Работата на военнослужещите и доброволците беше организирана от военни координатори и 14 служители от общинска администрация – Карлово.

    Водата в цялата община Карлово продължава да е негодна за пиене и готвене. Добрата новина е, че в повечето населени места показателите й се подобряват. Очаква се до дни РЗИ – Пловдив да даде разрешение водата от водопровода да се употребява не само за битови нужди, за което Кризисният щаб ще уведоми своевременно населението.

    Благодарим на всички дарители, които подпомагат усилията на Община Карлово да се справи с бедствието.

    Банкова сметка за дарения:

IBAN: BG81FINV91508416025382

BIC FINVBGSF

ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО,УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6

Титуляр: Община Карлово

БУЛСТАТ: 000471365

Код за вид плащане – 44 51 00

 

   Председател на Кризисния щаб и кмет на Община Карлово

   Д-р Емил Кабаиванов

Прочетена 743 пъти