Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Отборът по футбол на ПГ "Ген. Владимир Заимов" стана шампион по футбол в олимпийския фестивал на БОК В Албена 2024
Четвъртък, 30 Май 2024 14:52

Отборът по футбол на ПГ "Ген. Владимир Заимов" стана шампион по футбол в олимпийския фестивал на БОК В Албена 2024 Избрана

Оценете
(1 глас)
Златото в категория футбол грабнаха представителите на ПГ "Ген. Владимир Заимов", Сопот с треньор Крум Недков. Техни съперници до последно бяха играчите на "Черноморец", Балчик, а бронзовите медали заслужиха футболистите на "Вихър", Вълчи дол.
 
Днес учениците бяха посрещнати от директора на ПГ" Ген. Владимир Заимов" г-н Георги Генов, на когото предадоха високото отличие.
Директорът поздрави младите шампиони и им пожела високи спортни успехи и догодина отново да грабнат шампионската титла!
 
17-ото издание на мултиспортния форум е с надпревари в 10 спорта, сред които брейк и бейзбол.
Повече от 400 бъдещи шампиони от цялата страна се събраха под егидата на Българския олимпийски комитет на Фестивала „Олимпийски надежди“.
Домакин на поредното 17-то издание на мултиспортния форум отново е черноморската перла - курортен комплекс Албена.
Тези дни по многото първокласни и отлично поддържани арени и площадки си дават среща талантите в 10 спорта.
На тържественото откриване участниците бяха поздравени от Анатоли Илиев – организационен директор на Фестивала и от Мариела Цанева – директор Експлоатация към Албена АД.
Илиев поздрави участниците от името на президента на БОК Стефка Костадинова, а Цанева пожела "успех на младите български звезди в спорта в това олимпийско лято". Специален гост на тържественото откриване днес бе олимпийският шампион Иван Иванов. Старши треньорът на националните щангисти подготвя в момента на Спортпалас тримата ни участници във вдигането на тежести за Олимпиадата в Париж това лято, но два месеца преди Игрите отдели време за да поздрави участниците във Фестивала и да им пожелае успех. Сред официалните гости бяха още Денис Тахиров – мениджър Спорт към Албена АД, Тодор Стефанов – от ОСК "Левски" и Десислава Календжиева – организационен координатор на Фестивала.
Церемонията по откриването завърши с атрактивните изпълнения на ръководения от Стоян Господинов фолклорен ансамбъл „Добруджа“ и традиционното хоро, което увлече всички участници на голямата поляна пред спортната зала.
 

Още в първия ден на фестивала огромен интерес предизвикаха участниците в най-новия олимпийски спорт – брейк танците. Златото грабнаха Михаела Стокова при момичетата и Матей Петков при момчетата, които спечелиха в батълите с едни от най-добрите брейкъри в страната. Брейк танците ще излъчат първите в историята олимпийски шампиони на игрите в Париж след два месеца.
В плажната борба шампиони в леката категория са Владислав Христов от "Левски" и Ивена Близнакова от "Локомотив" Пловдив, а в тежката категория триумфираха Салих Каплан от ЦСКА и Илинка Стефанова от "Рилски Спортист", които грабнаха и купите в „абсолютна категория“. В атлетическия крос златото в отделните възрастови групи бе за Боян Кирилов от Русе, Кристина Киролова от "Левски" Сф, Атила Расим от Шумен и Адерина Павлова от Шумен. Шампиони в бадминтона са двойките Алекс Томчев/Деян Марков от "Академик" Сф и Анастасия Милтанова/Ванеса Иванова от Дупница.
 
 
 
 
 
Домакините отново предложиха отлична организация и условия за надпревари в богатата спортна база на комплекса „Албена“, който през 2019 г. стана първият в историята, удостоен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с титлата „Европейски курорт на спорта“.
Както винаги фестивалът на БОК е под мотото "Да открием олимпийските надежди на България“.
От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски игри, а част от тях вече и на олимпийски игри.
Целта на форума е да допринася за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространяването им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите спортни таланти.
 
Източник: Bulgarian Youth Olympic Team 
Прочетена 262 пъти