Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт05112021

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ПГ „Ген. Владимир Заимов“ с нов, модерен кабинет по две специалности
Четвъртък, 15 Април 2021 18:35

ПГ „Ген. Владимир Заимов“ с нов, модерен кабинет по две специалности Избрана

Оценете
(2 гласа)

През месец април 2021 г. в ПГ „Ген. Владимир Заимов” е оборудван специализиран кабинет по теория и практика за професиите „Мехатроника” и „Техник на прецизна техника ”. Средствата за кабинета са осигурени по Проект "Подкрепа за дуалната система на обучение".

Оборудването включва преносими компютри, кабелен и безжичен интернет, голям екран за визуализиране на учебния материал, автоматизирана система за обучение „Automate-200” с лабораторен компресор. Основното предназначение на обучителната система е да се осигури възможност на учениците да симулират проблеми в областта на пневматиката, електричните и електронните измервания и да намират възможните решения. Със средства по проекта са закупени и интерактивни помагала за работа в електронна среда, а също и учебници с разработени теми и упражнения по хидравлика, пневматика, електрически и екектронни измервания за всички ученици. С провеждането на учебни часове в този кабинет ще сеповишисъответствието на професионалното образование и обучение с реалната работна средаи ще се създаде възможност за повишаване на качеството на подготовка на бъдещите специалисти.

По този начин ще създадем условия за устойчив механизъм за сътрудничество между системата на професионалното образование и обучение и бизнеса.

ПГ „Ген. Владимир Заимов”, гр. Сопот участва в Проект BG05M2OP001-2.014-0001 "Подкрепа за дуалната система на обучение"със 155 ученици от 7 паралелки (8-10 клас).

Учениците се обучават в пет професии – Мехатроника, Техник на прецизна техника, Организатор интернет приложение, Хлебар-сладкар и Готвач.  Основни партньори на ПГ „Ген. Владмир Заимов” по проекта са: „Вазовски машиностроителни заводи” ЕАД, „СКФ Беарингс България” ЕАД, „Изкупи ме” ЕООД, „Дерби – 97П” ЕООД, „Алмонд 2018” ЕООД, „ХОУП - 07” ЕООД.

За всички ученици са закупени работни облекла за провеждане на часовете по учебна и производствена практика.

До края на учебната 2020/21 година ще бъде организиран пробен стаж на реални работни места заедно с фирмите партньори по проекта.

 

 

Източник: ПГ "Ген. Владимил Заимов" - Сопот

 

Прочетена 353 пъти