Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет09292023

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ПГ Генерал Владимир Заимов и 61 ва Стрямска механизирана бригада с общ проект
Четвъртък, 26 Май 2022 21:38

ПГ Генерал Владимир Заимов и 61 ва Стрямска механизирана бригада с общ проект Избрана

Оценете
(4 гласа)

Медия

През настоящата учебна година ПГ "Ген. Вл. Заимов" работи по проект" За честта и славата на българската армия" по Национална програма на Министерството на отбраната и Министерството на образованието "Изучаване историята и традициите на българската армия" .
Днес 26 май се проведе  голямата  представителна изява на всички клубове с  учениците от 8 до 10 клас, посветена на Храбростта на българската армия.
В организирана и викторина  "Какво знаете за историята на българската армия "  участваха отборите на 9 а , 9д и 9 е класове.
След оспорвана битка  за първото място,  заслужена бе победата от отбора на 9 е клас.
На тържеството присъстваха Деян Дойнов - кмет на община Сопот, бригаден генерал  Деян Дешков - командир на 61 Стрямска механизирана бригада и духовият оркестър на бригада.
През годината клубовете "Млади възрожденци“ с ръководител Теодора Александрова, "Приятели на армията" с ръководител Пламена Ненкова , "Традиции и иновации в гастрономията“ се включиха в редица обществени прояви и мероприятия на 61 Стрямска механизирана бригада. Членовете на "Клуб "Млади възрожденци" изучаваха делото и живота на офицерите, сержантите и войниците от Стрямската долина. Членовете на клуб "Приятели на армията" придобиха много знания и умения в областта на военното изкуство. Членовете на клуб "Традиции и иновации в гастрономията" изучаваха традиционни български рецепти от нашия край и прилагаха нови кулинарни техники. Продължи и работата на мажоретния ни състав с ръководител Веселина Константинова.
 
Учениците от осмите , деветите и десетите класове изучаваха българските прояви на храброст и саможертва и участваха в различни викторини, свързани с братята Вазови, с патрона на гимназията Ген. Заимов, с живота и героизма на полковник Серафимов, с делото на Левски и Ботев. Най-голямото отличие дойде от национален конкурс "Народните будители и аз" ,където клуб "Млади възрожденци" завоюваха първото място. Втора награда получи и Преслава Канарова в конкурса "Ще обичам аз таз земя и тоз народ". Нели Николова бе отличена на много национални конкурси, на които безспорно зае първото място.
Отличилите се ученици от клубовете бяха наградени от командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков.
Денят завърши с тържествен военен марш, в който учениците демонстрираха наученото от своите преподаватели по физкултура и военните офицери и сержанти.
 
Мероприятието завърши с обща снимка.
Прочетена 687 пъти