Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед03032024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ПОЗИЦИЯ на Общински съвет на БСП – Карлово
Вторник, 07 Юни 2022 12:16

ПОЗИЦИЯ на Общински съвет на БСП – Карлово Избрана

Оценете
(2 гласа)
Повече от 30 години общинската организация на БСП – Карлово доказваме своята загриженост за състоянието и развитието на ВМЗ ЕАД като държавно и структуроопределящо предприятие, както за региона, така и за страната.
 
В продължение на всичките години на прехода ние водихме борба за запазване статута на ВМЗ ЕАД като държавно предприятие. Борихме се да запазим работните места на хиляди наши съграждани. Ние бяхме тези, които през 2013 г. предотвратихме фалита на завода. 
 
Силно притеснени сме от направените на 03.06.22 г.  кадрови промени в ръководството на завода. Разбираме опасенията на работниците и служителите на ВМЗ ЕАД, че честите промени на ръководството на дружеството с хора, далеч от специфичното му производство, могат да доведат до влошаване на икономическите му резултати.
 
Дълги години ВМЗ ЕАД е изграждало свои специалисти в областта на специалното производство и считаме, че в региона има достатъчно подготвени специалисти, които да бъдат привлечени на всички нива в ръководството на предприятието.
 
Такъв мениджмънт на човешкия капитал ще даде стимул за реализация, както на доказали се специалисти, така и на млади хора, които да се обучават в специфичните за ВМЗ ЕАД професии.
 
В тази връзка ръководството на БСП – Карлово инициира среща с Министъра на икономиката и индустрията и Председател на БСП Корнелия Нинова, за да се обсъдят възникналите проблеми и се гарантира устойчивото развитие на дружеството и региона.
 
Общински съвет на БСП – Карлово 
06.06.2022 г.
Прочетена 635 пъти