Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед03032024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Предстои: Мероприятия посветени на Дните на културата 2022 в град Сопот
Понеделник, 13 Юни 2022 19:49

Предстои: Мероприятия посветени на Дните на културата 2022 в град Сопот Избрана

Оценете
(1 глас)

Покана за 15 юни мероприятия посветени на Дните на културата 2022 година

На 15 юни от 11:00 часа  в Радино училищеще бъде открита изложба „Заедно по пътя на Кирил и Методий“. През 2018 година по покана на интернет радио „Татковина“ пет български училища в чужбина се включват в проектаУчилищата не са избрани случайно, те се намират на пътя, изминат от Кирил и Методий – от създаването до утвърждаването на славянската писменост. Учениците рисуват буквите на кирилица и глаголица – раждат се интересни решения, пълни с фантазия и любов към нашата азбука.

В експозиционната зала на Къща музей „Иван Вазов“ от 17:30 часа ще бъде представена книгата „Залата на смеха има стена на плача“. Театралната кариера и живота на Николай Урумов през погледа на Димитър Стайков, театрален критик, доктор на изкуствознанието.

От 19:00 часа в зрителна зала на Народно читалище „Иван Вазов - 1871“ ще имате възможността да видите Комедийното шоу на Ники Урумов “Ние, българите. Открит урок за чужденци“. Професор Мисирков води час по опознаване на българските национални черти. Темите са разнообразни, съседите ни не са пощадени, а в центъра на сатирата е нашата нация, за която професорът преподава с любов и самоирония.
Според героя „логиката не ни е силната страна“.
Обаче пък можем да се посмеем, което винаги е добра опция.
Заповядайте!

От 20:30 часа на площад „Иван Вазов“, Ви каним на празничен

концерт с участието на новоизгряващитесопотски звезди от Вокална група „Алмадин“ към Народно читалище „Иван Вазов – 1871“, чаровната и обичана Кристина Димитрова и тарантливият Борис Солтарийски.

Прочетена 590 пъти