Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт06062023

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ С изложба и фолклорен концерт завърши АРТ КАМП Дъбене 2022
Понеделник, 29 Август 2022 23:04

С изложба и фолклорен концерт завърши АРТ КАМП Дъбене 2022 Избрана

Оценете
(1 глас)

Медия

Международен Арт камп се проведе в карловското село Дъбене по идея на художничката Пенка Минчева, която през пролетта провокира артистичното мислене на младите хора от няколко села в общините Карлово и Калояново с инициативата си за Творческа работилница "Мобилно ателие". Тогава тя бе подкрепена от Национален фонд "Култура", а интересът на децата към този начин на изява на духа и стремежът на инициаторката на проявата към мащабност по естествен начин роди идеята тези мобилни ателиета да прераснат в събитие от международен характер, наречено “Арт камп Дъбене”.

Междувременно Пенка Минчева откри подходящите хора,  за да претвори идеята си в реалност. Благодарение на гостоприемството на кмета на Дъбене Николай Ковачев, както и на други приятели на изкуството от региона, новото събитие за изкуство, музика, пърформанс и експерименти вече е факт, а творческа работилница „Мобилно ателие“ разшири периферията на своите дейности и се превръща в платформа за художествени изяви от разнообразен характер с тенденцията това събитие да се превърне в ежегоден форум на изкуствата.
АРТ КАМП 2022 завърши с изложба на произведения, изработени в рамките на инициативата и фолклорен концерт на народната певица и гайдарка Владислава.

 

Прочетена 326 пъти