Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет07192024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ С цвят на пролет и усмивки
Събота, 01 Април 2023 15:07

С цвят на пролет и усмивки Избрана

Оценете
(2 гласа)

Пишем за официални откривания на изложби на големи художници, но без много шум и с много вложени обич, вдъхновение и внимание към детайла, периодично се „открива“ нова изложба в коридора на библиотеката, която искрено радва, както служителите, така и посетителите на сградата.
Всеки, който влезе в Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров” може да се усмихне още на входа с повод! Повод в цветове! Тематични картини, според сезона, събитията или въображението, „съживяват“ стените с енергията си и ни подаряват наслада в чудни цветове, които галят сетивата. 

Художници на емоциите, на рисунките са малките талантливи художници от  Школа по изобразително изкуство „Карловски арт колорит” при Народно читалище „Васил Левски - 1861г.” - Карлово, с художествен ръководител Пена Николова. 

Талантливите деца от школата на карловската художничка показват в своите картини завиден усет към цветовете и детайлите. Чудесна техника. Нескрито вдъхновение, което се е отразило трайно на листа.Техните рисунки са топлина и уют в хладния коридор на културата и нетърпението не е в прогнозата за времето, а в смяната на дните в календара, защото почти всеки откъснат лист от календара носи със себе си нови картини, които усмихват сърцата, стоплят душите, милват очите ни и правят комплимент в коридора на всеки, който минава покрай тях. 

 

 

Зоя Станкова

Прочетена 423 пъти