Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Вт12052023

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ СОПОТ ОТБЕЛЯЗВА 145 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
Петък, 03 Март 2023 16:21

СОПОТ ОТБЕЛЯЗВА 145 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Избрана

Оценете
(1 глас)
В Сопот започнаха тържествата в чест на 145-та годишнина от Освобождението на България. Началото бе поставено с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча, посветена на Освобождението на Сопот в Западния парк на града. Оттам тръгна шествие, предвождано лично от кмета на община Сопот Деян Дойнов. Честването продължи на площад „Иван Вазов” с тържествена заря-проверка с участието на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Сред официалните гости на празника бяха архитект Виолета Комитова и Румен Йончев.
„Човек без памет е по-беден от човек без бъдеще. Да помним е дълг, защото историята не дава прошка за забравата. Нашите наследници трябва да знаят и тачат спомена за славните бойци и революционери, които отдадоха живота си в името на Родината. Нека бъдем достойни за славата, която ни завещаха нашите предци!“ каза в словото си кметът Дойнов.
В знак на признателност към героите, загинали за свободата на България бяха положени венци и цветя пред паметника на Иван Вазов, след което присъстващите официални лица и граждани сведоха глави в едноминутно мълчание. Мероприятието завърши с празнични илюминации.
Тържествата в Сопот продължават утре от 10:30 часа на площад „Иван Вазов“, където ще се състои церемония по издигане на Националния флаг на Република България.
Прочетена 360 пъти