Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет05232024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Сопотското читалище с ново Настоятелство за тригодишен мандат
Вторник, 28 Март 2023 13:16

Сопотското читалище с ново Настоятелство за тригодишен мандат Избрана

Оценете
(1 глас)
 
На 27 март 2023 г. се проведе редовно отчетно-изборно събрание на НЧ“Иван Вазов“- Сопот. Събранието започна в 18 часа и присъстваха 70 от членовете. Ръководството на НЧ„Иван Вазов“-Сопот представи отчетен доклад за дейността и финансите на организацията, които бяха единодушно приети и се пристъпи към избор на нови членове на Настоятелството и Проверителната комисия.
 
Кметът на община Сопот Деян Дойнов предложи в Настоятелството да влязат Антонина Цочева, Диана Кушева, Анелия Бочева, Иванка Вълева, Милена Русева, Евгени Димов и Георги Белчев. Евгени Димов направи предложение в Настоятелството да бъде включен и Станислав Стоенчев.
 
Антонина Цочева и Диана Кушева бяха избрани с максимум гласове, Анелия Бочева получи един глас против – този на председателя на Общински съвет Сопот Нели Пенева. Най-малко гласове получи Станислав Стоенчев – 17 на брой, с което остана извън новото Настоятелство. За председател на НЧ“Иван Вазов“- Сопот бе преизбрана Антонина Цочева.
 
Доайенът на Мъжката вокална група и виден сопотски учител Николай Василев поздрави новото ръководство и пожела добрата работа в читалището да продължи, както досега. Той даде препоръки за по-голяма симбиоза между настоятелството и комисията по култура в ОбС-Сопот. Докато течеше изказването на Василев, председателят на комисията по култура Станислав Стоенчев и председателят на ОбС-Сопот Нели Пенева демонстративно напуснаха залата.
 
Заместник-кметът на общината инж. Николай Новаков обясни, че точно председателят на комисията по култура Станислав Стоенчев е гласувал против ремонта на читалището и вече повече от 20 дни новата докладна записка за продължаването на ремонтните дейности не намира място в дневния ред на ОбС-Сопот.
 
Прочетена 487 пъти