Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет12092022

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Спецакция в Карлово и в малките населени места в Плодивска област: Какво е установено?
Петък, 25 Март 2022 23:25

Спецакция в Карлово и в малките населени места в Плодивска област: Какво е установено? Избрана

Оценете
(1 глас)

Ирина Мазганова - www.iskra.bg

Днес в малките и отдалечени населени места на Пловдивска област е реализирана поредната спецакция на полицията. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. Оттам уточняват, че засилените проверки се осъществяват на територията на Районното управление в Карлово. В акцията са участвали освен служители на районното управление в подбалканския град, така и от пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“ и Жандармерията.

Проверките имат за цел пресичане на битовата престъпност и всички видове незаконни дейности, сред които контрабанда с акцизни стоки, употреба и разпространение на наркотици, престъпления против горското и селското стопанство. Засилен контрол се извършва и по отношение на пътната безопасност, както и за спазване на разпоредбите, свързани с българските лични документи и адресна регистрация и Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Акция на полицията. Снимка: ОДМВР-Пловдив

 

Към 14:00 часа смесените екипи са действали на територията на карловския квартал „Сушица“, град Баня и селата Розино, Христо ДановоСтолетовоСоколица и Слатина.Общо са проверени 229 лица и 176 моторни превозни средства.

 

С технически средства за употреба на алкохол са изпробвани 34 водачи, а други трима – за употреба на наркотични вещества. За констатирани нарушения на ЗДвП са съставени 5 акта и издадени 49 глоби с фиш. Други 12 акта са на основание Закона за българските лични документи.

Административно отношение е взето и по повод установени нередности в общо 18 търговски обекта, като предстои документите да бъдат изпратени на съответните компетентни институции.
В 3 от общо 19 частни адреса са открити около 15 кубика незаконен дървен материал. По два от случаите са съставени актове от инспектори от Регионална дирекция по горите, а по третия се води досъдебно производство в РУ-Карлово.
Досъдебно производство е образувано и във връзка с иззети незаконно притежавани ловна пушка и боеприпаси от къща в квартал „Сушица“.
Предварителна проверка за съхранение на малко количество безакцизен тютюн е започната срещу жител на село Соколица.
До приключване на акцията в обхвата й ще влязат КарловоКалофер и селата Васил Левски, Марино поле, Ведраре.

Източник: www.iskra.bg

Прочетена 181 пъти