Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет05232024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ТЪРЖЕСТВЕН РИТУАЛ ПО ПОЛАГАНЕ НА ВОЕННА КЛЕТВА НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ 61 МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА
Петък, 27 Януари 2023 17:52

ТЪРЖЕСТВЕН РИТУАЛ ПО ПОЛАГАНЕ НА ВОЕННА КЛЕТВА НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ 61 МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА Избрана

Оценете
(1 глас)
На 27 януари 2023 г. новоназначените военнослужещи от състава на 61 Стрямска механизирана бригада тържествено положиха военна клетва пред Паметника на Апостола в град Карлово.
Новопостъпилите войни се заклеха във вярност към род и Родина в присъствието на бригаден генерал Маргарит Михайлов - командир на 61 Стрямска механизирана бригада, д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений, г-н Доньо Тодоров – председател на Общински съвет Карлово, г-н Деян Дойнов – кмет на Община Сопот, представители на институции, държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, родители и близки на младите войници.
Бригаден генерал Маргарит Михайлов приветства заклелите се военнослужещи с думите: „Бъдете достойни наследници на вашите бащи и деди, на тези, които с меч и кръв отстояваха и градиха българската държава, които са били и ще продължават да бъдат пример за поколенията!”
Д-р Емил Кабаиванов пожела на положилите военна клетва службата им за Отечеството, като наследници на велики войнски традиции, да бъде славна и успешна.
Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений Викарен епископ на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай в съслужие със свещеници от Карловската духовна околия.
Новозаклелите се военнослужещи изпълниха химна на Република България и преминаха в тържествен марш на площад „Васил Левски”.
 

 

Прочетена 421 пъти