Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Тържествено честване на 195 години от рождението на Христо Г. Данов
Събота, 29 Юли 2023 18:34

Тържествено честване на 195 години от рождението на Христо Г. Данов Избрана

Оценете
(1 глас)
 На 29 юли, в с. Христо Даново бяха отбелязани 195 години от рождението на големият български книжовник и общественик Христо Г. Данов. На тържеството присъства кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, който цитирайки думи на Христо Данов, отбеляза колко е важно да бъдем единни и сплотени. В знак на почит, пред паметника на възрожденеца бяха поднесени венци и цветя.
   Паметна плоча на щабс-капитан Константин Швейбуцки, участник в руско-турската освободителна война, убит и погребан в подножието на Стара планина над с. Христо Даново, откри д-р Емил Кабаиванов на същия ден в селото.  
   По-късно д-р Кабаиванов, кметът на с. Христо Даново Севдалин Янков и председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров прерязаха лентата на нова спортна площадка в населеното място. Децата от двата футболни отбора, участвали в спортното събитие, получиха от кмета на общината спортни екипи и топки. Кратка музикална програма изнесоха самодейци и мажоретен състав при НЧ „Пробуда – 1927 г.“

 

   На тържеството присъстваха заместник-кметовете Данка Люртова и Николай Цветков, кметове на населени места, общественици, местни жители и гости на с. Христо Даново.
Прочетена 312 пъти