Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Нед03032024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Тържествено отбелязване на 100 години футболен клуб „Левски“ Карлово
Събота, 03 Юни 2023 21:36

Тържествено отбелязване на 100 години футболен клуб „Левски“ Карлово Избрана

Оценете
(1 глас)
 Тържествена церемония, посветена на 100 години от създаването на футболен клуб „Левски“ Карлово, се  състоя в зала „Васил Караиванов“ на Община Карлово на 3 юни. Отборът на ОФК „Левски Карлово“ бе отличен с почетен знак на БФС, връчен от председателя на зоналния съвет Йордан Златков.
   
На събитието бе представена книгата „Футболът в Карлово“ издадена специално по повод годишнината на клуба. Нейният автор Сава Колев благодари на ръководството на Община Карлово, на УС на ОФК „Левски Карлово“ и на ВМЗ ЕАД, с помощта на които е издадена книгата.
В специално видео от Швейцария най-изявеният карловски футболист, завоювал световна слава, Петър Александров поздрави своите бивши съотборници и треньори и настоящото ръководство на клуба. „Никога няма да забравя от къде съм тръгнал и този роден клуб ще бъде винаги в сърцето ми“, бяха част от емоционалните думи на футболиста.
   Друг изтъкнат български футболист и бивш треньор на националния отбор Ясен Петров поздрави организаторите за тържеството и благодари на своите съотборници, с които е играл в първия си мач, тук в Карлово.
   Със златни и сребърни значки на БФС бяха отличени футболисти ветерани, а президентът на ОФК „Левски Карлово“ и кмет на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи на футболисти, играли през годините за родния клуб почетна грамота, фланелка /реплика на фланелката, с която е играл през 1923 г. в първия си мач отборът/ и книга „Футболът в Карлово“. На председателя на  зоналния съвет на БФС Йордан Златков връчи почетна грамота и златна значка на Васил Левски. Наградени бяха и членовете на УС на ОФК „Левски Карлово“ – Иван Хаджийски, Николай Цветков, Антон Минев и Стефан Стефанов. Специален жест към инж. Христо Войняговски, чийто баща – Борис Войняговски е един от учредителите на футболния клуб през 1923 г., направи кметът д-р Кабаиванов.
   Музикален поздрав към присъстващите в залата настоящи и бивши футболисти, спортни ръководители и треньори направи ДФФ „Розова долина“ към НЧ „Васил Левски – 1861 г.“ с ръководител Велина Иванова.
   


По повод 100 години на карловския футболен отбор във фоайето на Община Карлово бе открита фотоизложба, която показва най-значимите моменти и личности от историята на клуба.
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Във футболната среща между отборите на ОФК „Левски Карлово“ и ФК „Саяна“, която се проведе на стадион „Васил Левски“, отборът на домакините бе изцяло с екип, с какъвто е бил в първия си мач на 22 юни 1923г. Начален удар на двубоя даде Царица на розата 2023 – Антония Лалова.
Прочетена 498 пъти