Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ В СОПОТ БЯХА ОБСЪДЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА САНИРАНЕ НА ЖИЛИЩАТА
Сряда, 11 Януари 2023 19:20

В СОПОТ БЯХА ОБСЪДЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА САНИРАНЕ НА ЖИЛИЩАТА Избрана

Оценете
(0 гласа)

В Народно читалище „Иван Вазов – 1871“ – Сопот се проведе среща между ръководството на община Сопот и граждани във връзка с процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I”. 

Кметът на община Сопот Деян Дойнов обясни възможностите за саниране на жилищата и сподели, че всеки шанс за обновяване на градската среда и живота на жителите на общината трябва да се използва. Той заяви, че не трябва да се губи възможността за използване на средства по Националния план за възстановяване  и устойчивост на Република България. Дойнов обясни, че през следващата седмица ще внесе докладна записка в Общински съвет, в която да предложи община Сопот да даде безлихвен заем в размер на 300 000 лева на регистрираните сдружения при определени параметри. Средствата са необходими за изготвянето на технически паспорти и енергийно обследване. 

Адвокат Антонина Цочева, която е ангажирана от община Сопот да съдейства по изготвянето на документите за кандидатстване, помоли гражданите в спешен порядък да регистрират своите сдружения. Община Сопот е осигурила  нужните специалисти, които бързо и адекватно да обработват документите с цел максимално ефективно достигане на резултати.

Прочетена 420 пъти