Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон07152024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Веска Ненчева в Стамболийски: БСП има ясна програма за развитие на регионите и преодоляване неравенствата
Четвъртък, 29 Септември 2022 08:01

Веска Ненчева в Стамболийски: БСП има ясна програма за развитие на регионите и преодоляване неравенствата Избрана

Оценете
(0 гласа)

„Нужна е държавна политика по доходите, болничните заведения, образованието и транспортната свързаност за постигане на сближаване между регионите и преодоляване на неравенствата.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Пловдив-област Веска Ненчева след среща с хората в община Стамболийски снощи. Тя благодаря за топлото посрещане в Стамболийски, за разговора, който проведе с хората, заедно с Наум Нихтянов, кмет на Йоаким Груево и Мария Мустакова, кандидат за народен представител, за подкрепата на социалната политика, реализирана от БСП в управлението на България.

„БСП има ясна програма за регионалното развитие и преодоляване на неравенствата“, заяви Веска Ненчева в отговор на поставените от жители на Стамболийски местни въпроси и посочи основни приоритети на социалистическата партия. По думите й държавата трябва да има приоритетна политика за насърчаване на развитието на всеки регион с оглед неговите икономически, социални и географски характеристики.

БСП предвижда преференции от „Местни данъци и такси” за първите пет години от съществуване на нова стопанска единици и отстоява от години необходимостта от реална финансова децентрализация на общините, изготвяне на план за осъществяването й, който да е приет от всички общини;

„Приоритетно инвестиране във ВиК инфраструктура, одит и пълна ревизия на ВиК Холдинга“, посочи като следващ приоритет Веска Ненчева в отговор на въпроси на хората, свързани с водоснабдяването.

Прочетена 400 пъти