Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Съб12092023

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ВМЗ Сопот стартира стажантска програма за ученици и студенти
Понеделник, 18 Април 2022 11:01

ВМЗ Сопот стартира стажантска програма за ученици и студенти Избрана

Оценете
(1 глас)

За поредна година „ВМЗ“ ЕАД дава възможност на младите хора без стаж по специалността да получат практически опит и шанс за професионално развитие, включвайки се в стажантската програма на фирмата. Дружеството предлага работа в реална производствена среда и запознаване с утвърдените вътрешнофирмени практики на управление, както и сключване на договор за стипендия, а на дипломиралите се – договор за работа.

Стажантската програма „Стажове „ВМЗ“ ЕАД – 2022 г.“ е насочена към студенти, които се обучават в бакалавърска или магистърска степен, или наскоро дипломирали се в:

 

Технически университет – област „Машиностроене“ – електро- и машинно инженерство, автоматизация и информационни технологии, машиностроене и уредостроене;

 

Химикотехнологичен и металургичен университет – специалности в областта на химичното инженерство и химичните технологии: „Инженерни материали и материалознание“, „Инженерна електрохимия и корозия“, „Неорганични технологии“, „Полимерно инженерство“, „Химично инженерство“, „Електрохимия и защита от корозия“, „Металознание и термично обработване на металите“.

ученици в 11-ти или 12-ти клас, които са навършили 18 години, от професионални гимназии с професии от областта на машиностроенето:

 

Машинен техник – „Машини и системи с ЦПУ“, „Технология на машиностроенето“ и „Мехатроника“;

 

Машинен оператор– „Металорежещи машини“, „Стругарство“ и „Шлосерство“;

 

Електромонтьор – „Електротехника“.

 

ВМЗ Сопот предоставя възможност за провеждане на стажове и на ученици от 9-ти и 10-ти клас, които ще бъдат съобразени със знанията и уменията им, и в съответствие с действащата нормативна уредба.

 

Студентите имат възможност да избират между платен или неплатен летен стаж с различна продължителност, съобразена с възможностите и желанието им. За студентите, които не са от региона, държавното предприятие осигурява безплатен престой в общежитие за целия период на стажа. Предприятието разполага и със собствен стол за хранене, от който стажуващите могат да се възползват.

 

Предлаганите стажантски позиции са:

Стажант-резбошлайфист, копиршлайфист – 2 места – подходящи за ученици, обучаващи се по професия „Mашинен техник“, специалност “Tехнология на машиностроенето”и „Мехатроника“, за работа в Завод за инструментална екипировка и нестандартно оборудване на „ВМЗ“ ЕАД.

 

Стажант-настройчик на ММ с ЦПУ – 2 места – подходящи за студенти, обучаващи сев областта на машиностроенето в специалности, свързани с програмиране на металообработващи машини с ЦПУ, технология на металите и металорежещите машини, за работа в Техническа дирекция и в Завод за инструментална екипировка и нестандартно оборудване на „ВМЗ“ ЕАД.

 

Стажант-програмист-настройчик на ММ с ЦПУ – 1 място – подходящо за студенти, обучаващи се в областта на машиностроенето в специалности, свързани с програмиране на металообработващи машини с ЦПУ, технология на металите и металорежещите машини,за работа в Техническа дирекция на „ВМЗ“ ЕАД.

 

Стажант-машинен оператор на ММ /стругар, фрезист/ – 12 места– подходящи за ученици, обучаващи се по професии „Mашинен техник“ и „Mашинен оператор“, специалност “Tехнология на машиностроенето” и „Мехатроника“, за работа в Механичен завод и в Завод за инструментална екипировка и нестандартно оборудване на „ВМЗ“ ЕАД.

 

Стажант-шлайфист на универсална машина – 1 място – подходящо за ученици, обучаващи се по професия „Mашинен техник“, специалност “Tехнология на машиностроенето” и „Мехатроника“, за работа в Завод за инструментална екипировка и нестандартно оборудване на „ВМЗ“ ЕАД.

 

Стажант-електроинженер – 1 място – подходящо за студенти със степен “бакалавър“, обучаващи се в областта на електроинженерството за работа в завод Енергоресурс на дружеството.

 

Стажант-електромонтьор – 2 места – подходящи за ученици, обучаващи се в областта на електротехниката и енергетиката, професия „Електромонтьор“, „Електротехник“, за работа в Механичен завод и в завод Енергоресурс на дружеството.

 

Стажант-монтьор на машини и оборудване,на компресори, на парни и водогрейни котли, паро- и водопроводни инсталации– 3 места – подходящи за ученици, обучаващи се по професия „Машинен оператор“, за работа в Механичен завод и завод Енергоресурс на дружеството.

 

Стажант-настройчик на ММ и пресови ММ – 4 места – подходящи за ученици, обучаващи се по професия „Машинен техник“, „Машинен оператор“, специалност “Tехнология на машиностроенето и металорежещи машини” и „Мехатроника“, за работа в Механичен завод на дружеството.

 

Стажант-технолог – 6 места – подходящи за студенти, обучаващи сев областта на машиностроенето в специалности, свързани с програмиране на металообработващи машини с ЦПУ, технология на металите и металорежещите машини, както и химични технологии в специалности „Инженерна електрохимия и корозия”, „Инженерни материали и материалознание ”, „Полимерно инженерство“, „Химично инженерство“, „Металознание и термично обработване на металите“, за работа в Техническа дирекция на „ВМЗ“ ЕАД.

 

Стажант-конструктор –4 места – подходящи за студенти, обучаващи сев областта на машиностроенето в специалности „Машиностроене и уредостроене”, „Машиностроителна техника и технологии”, „Мехатроника”, „Автоматика, информационна и управляваща техника“, както и в специалности „Електроника“ и „Електротехника“, за работа в Техническа дирекция на „ВМЗ“ ЕАД.

Стажант-електрончик – 2 мeстa – подходящи за студенти, обучаващи сев областта на електронната техника и технологии, в специалност „Електроника“, за работа в Техническа дирекция на „ВМЗ“ ЕАД.

 

Стажант-технически изпълнител – 2 места – подходящи за студенти, обучаващи се или завършили бакалавърска степен, специалност „Индустриален мениджмънт“ в Технически университет, за работа в Техническа дирекция на „ВМЗ“ ЕАД.

 

Стажант-изпитател на въоръжение, военни техники и имущества – 1 място – за студенти, обучаващи се в Национален военен университет и Висше военновъздушно училище, за работа в ОИП.

 

Стажант-специалист, компютърни мрежи и системи– 2 места – подходящи за студенти, обучаващи се или завършили специалност „Компютърни системи и технологии“, за работа в отдел „Информационно осигуряване и софтуерно приложение“.

 

ВМЗ Сопот ще ви даде възможност да се запознаете на практика с производството и управлението на предприятието, да придобиете знания и умения в областта на машиностроенето, обучение в работния процес с трудов договор, да натрупате реален трудов опит в рамките на стажа и да се обучавате от опитен работник или специалист/ментор/ от фирмата.

 

С предимство за включване в стажантската програма ще бъдат жители на Общините Карлово и Сопот и Пловдивска област, както и деца на работници и бивши работници-пенсионери на завода.

 

Кандидатстването за включване в „Стажове „ВМЗ“ ЕАД – 2022 година“ще става чрез представяне на подробна автобиография в срок до 1 юни 2022 г.

 

Документите се изпращат до Дирекция “Развитие на човешките ресурси”,отдел „УЧР“ на “ВМЗ” ЕАД на адрес: гр. Сопот, ул. „Иван Вазов“ №1, или в електронен формат на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

За контакти и повече информация: 031349866, вътр. номер 25-77 и 03139 5244.
 
Източник/ Karlovopress.com
Прочетена 986 пъти