Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон05292023

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ За над 25 млн. лева са щетите върху инфраструктурата и над 7 млн. - върху частни имоти
Вторник, 06 Септември 2022 21:48

За над 25 млн. лева са щетите върху инфраструктурата и над 7 млн. - върху частни имоти Избрана

Оценете
(2 гласа)

На повече от 25 млн. лева възлизат щетите върху общинската инфраструктура след бедствието в Карловско. За 7-8 млн. лева са щетите по частните имоти. Това обясни в предаването „Денят на живо с Наделина Анева” кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Той допълни, че работата по разчистването и възстановяването на селата ще продължи поне 1 година.

„Поне 3 месеца ще ни трябват да разчистим всичко. Ще ни трябват и няколко месеца за възстановяването на мостовете. Отнесени са 7. Утре ще съобщя на Министерския съвет, че има варианти за аварийно възстановяване на някои от тях”, обясни Кабаиванов.
Освен това трябват средства за строителни материали за домовете, които могат да бъдат възстановени, както и за изграждането на нови домове на хората, които не могат да възстановят техните.
„В момента няма хора без подслон, няма ненахранени, няма хора, на които да не им е предоставена медицинска помощ. Първоначално бяха настанени в кметствата и читалищата, но хората предпочетоха да отидат при близки”, обясни Кабаиванов.
„Трябва да се изградят временни жилища за през зимата. Ако има възможност, в техните дворове”, заяви Кабаиванов.
Днес в село Богдан е имало над 800 доброволци, в Каравелово – над 600, а в Слатина - над 200.

Източник/ KarlovoPress
Прочетена 674 пъти