Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон04222024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ЗАПОЧВА ПОЕТАПНО ЗАЛЕСЯВАНЕ В КАРЛОВО/СНИМКИ/
Петък, 01 Март 2024 15:57

ЗАПОЧВА ПОЕТАПНО ЗАЛЕСЯВАНЕ В КАРЛОВО/СНИМКИ/ Избрана

Оценете
(1 глас)

Община Карлово започва поетапно залесяване на зелени площи, паркове и междублокови пространства.

На 1 март в западната част на парк „Здраве“ заместник-кметовете Антон Минев и Рустем Мурад, секретарят Стефан Стефанов, служители от отдел „Екология“ и членове на Общинския консултативен съвет по въпросите на младежта /ОКСВМ/ засадиха фиданки от широколистния вид „Ликвидамбър“. „ОКСВМ е гласът на младите, отразявайки грижата и ангажимента си към тях.

Доказваме го за пореден път с нашата дейност и аз, като председател на съвета давам заявка, че ще продължим – чрез събитията, които инициираме и в които се включваме, да променяме облика на града. Ще подпомагаме както събитията от Културния календар на Общината, така и сфери като спорта, младежките дейности, екологията, образованието и туризма. Призовавам всички млади хора да следят социалните ни профили и да се включват в нашите срещи и проекти.“, каза председателят на ОКСВМ – Стефан Златинов.

Залесяването в парк „Здраве“ продължава на 2 март.

Специалисти извършват оглед на всички зелени площи за фитосанитарното състояние на съществуващата растителност. Предстои да бъде направена преценка за необходимостта от залесяване с нови дръвчета с цел обогатяване на зелената система.

Прочетена 321 пъти