Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Жители на наводнените села блокираха Подбалканския път
Понеделник, 12 Декември 2022 20:57

Жители на наводнените села блокираха Подбалканския път Избрана

Оценете
(1 глас)

Жители на селата Богдан, Каравелово и Слатина излязоха на протест и блокираха за кратко Подбалканския път. Причината е, че все още не е възстановена инфраструктурата в селата. Според хората институциите си прехвърлят отговорността за решаване на проблемите в населените места.

 

Четвърти месец пострадалите в трите села продължават да живеят в страх, че бедствието може да се повтори, а пътищата, мостовете и инфраструктурата все още не е възстановена:

 

 

"Тия мостове паднаха и трябва да се вземат мерки, за да може спокойно да се движим с автомобили и децата няма от къде да минават да отиват до автобусите" .

 

 

"Да се направи първо мост нямаме в Каравелово, прекъснат е пътя със селото".

 

 

"В Слатина хората са в стрес, сега ако стане нещо стадиона е пълен с пясък, пълен е с това, което е изгребано от деретата....."

Протестиращите са изпратили 17 искания до всички институции в държавата, от които зависи решаването на проблемите. Община Карлово има изготвен план за възстановителни дейности до края на тази и следващата година:

 

 

Д-р Емил Кабаиванов - кмет на Община Карлово: " Никога нито аз, нито представител на държавата сме твърдели, че може за 3, 6 месеца да възстановим това огромно поражение. Чака ни упорита поне едногодишна работа. Има изготвена програма за 2023. За част от нея има финансиране, за по-голямата очакваме от Междуведомствената комисия..."

 

 

От Общината увериха, че до края на годината в Каравелово ще бъде поставен временен мост и ще бъде избран изпълнител, за да започне ремонт на детската градина в селото. А от утре БЧК ще дари ще по 940 лева на всяко пострадало семейство.

 

Karlovopress 

Прочетена 446 пъти